První letošní výstava

První letošní výstava

Před pár dny, v sobotu 15. dubna, se konal sedmý ročník Krajské výstavy Vyškov, tentokráte v malé obci Dražovice v příjemném prostředí u tamějšího fotbalového hřiště. Počasí bylo úžasné, ani horko ani zima, nepršelo, prostě pro pejsky (i vlky) naprosto bez chyby. Rádi jsme po čase potkali naše kamarády, viděli spoustu nádherných psích dam a pánů, opečeného buřta pojedli, vody (Dandinka) a kofoly (Jan) popili a vůbec tak strávili velmi příjemný den.

Když říkáme my, myslíme tentokrát bohužel jen Dandinku a Jana.  Ilona se doma starala o stále se zotavující Kesulku, která bohužel zatím ještě není po nedávných nepříjemnostech a operaci úplně v pořádku.

Krajská Vyškov 2017

Krajská Vyškov je zvláště pro Jana takovou srdeční záležitostí, protože to před dvěma lety byla úplně první výstava, kde s Dandinkou klusal, ukazoval zuby (Dandinčiny) a byl pyšný na to, jak ji pan rozhodčí Jančík chválil.  Tento rok jsme akci navíc brali i jako generálku před bonitací, která nás čeká další sobotu.

V kruhu posuzoval pan rozhodčí Hořák a byl na nás moc hodný.  A protože i Dandinka byla skvělá, krásně držela postoj, v pohybu byla výtečná (což vyniklo zvláště v kontrastu s těžkým cvalem páníčka) a snad se dokonce i na pana rozhodčího příjemně usmívala a dělala na něj oddané oči.  A tak dostala ‚výborná 1, vítěz třídy, krajský vítěz‘.

Dandinka bez kokardy už nechce ani na procházku...

No a protože počasí bylo opravdu tak akorát, výjimečně se oba, Dandinka i Jan, donutili zůstat až do velkého kruhu – i když Dandina občas vrhla takový zvláštně unylý, ale pánečkovi už dávno známý pohled, který jednoznačně a vlastně velmi výřečně říká „proč tady vlastně pořád trčíme a už dávno nejsme někde v lese?!“ Ale vyplatilo se a ve velkém kruhu se Danďule mezi všemi krajskými vítězi FCI skupiny I, psi i fenami, protančila na druhé místo.

Jasně že nás výsledek těší, ale hlavně to byl moc fajn den, který měl jedinou vadu a to, že s námi nemohl být zbytek naší smečky.  Ale příště už Kesinka bude určitě úplně v pořádku a užijeme si to všichni spolu.

Bohužel neměl kdo dělat fotky a tak jsme nějaké museli pořídit až později.  Na nich už nejsme tak krásně učesaní (Dandinka) ani oblečení (Jan), tak to prosím omluvte.  Snad příště… třeba na té bonitaci, jestli to dobře dopadne…

Publikováno v ČSV

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.